dinsdag 31 mei 2016

SMET uitvaartcentrum

kleurstudie nieuwe toestand

In het centrum van Kaprijke, een beschermd stadsgezicht, wordt een bestaande financiële instelling met woning, gebouwd in 1994, verbouwd tot hedendaags uitvaartcentrum met appartement op de verdieping.

 bestaande toestand

in aanbouw:






 Het uitvaartcentrum op het gelijkvloers.

Centraal staat de ruimte waar in alle rust ieder detail besproken wordt en weloverwogen keuzen genomen kunnen worden. Er is een afzonderlijke ruimte voor bloemen.
Twee individuele rouwkamers waar sereen en persoonlijk afscheid kan worden genomen.

Het appartement op de verdieping.

 De verdieping wordt vooraan verhoogd tot een volwaardig niveau. Het appartement krijgt een terras binnen het volume. Deze buitenruimte geeft uitzicht op de ruime Voorstraat met dubbele bomenrij. De verdekte inplanting en de balustrade in gevelsteen zorgen voor de nodige privacy . Door de volledige beglazing van dit terras krijgt de leefruimte volop licht.

doorsneden

voorgevel

Het materiaalgebruik is edel en zorgt voor een bescheiden volume tussen de historische panden, het beschermde kerkhof en de kerk. De ritmiek van de gevel past nu terug met de bestaande historische gevelrij van het centrum.
Ook het logo uitgevoerd in cortenstaal past smaakvol in het geheel.

zijgevel

website van SMET Uitvaart